Olivolja för muskeluppbyggnad med hög polyfenolhalt från Italien

OLIVOLJA OCH FITNESS

Hur en bra olivolja fungerar för sport och muskelbyggande

Professionella idrottare har i flera år vetat att extra jungfruolivolja av hög kvalitet gynnar deras prestationer. Till en början användes den bara för att få in hälsosamma, lättsmälta kalorier. Extra jungfruolja blir därför alltmer populär i träningsklubbar, inte minst på grund av att den är lättsmält. På senare tid har det blivit allmänt känt att extra jungfruolja är full av antioxidanter som oleacein och antiinflammatoriska ämnen som oleocanthal, som hjälper oss att bygga upp muskler, läka eller förebygga skador och regenerera muskler. Endast extra jungfruolivolja med ett högt innehåll av polyfenoler fungerar optimalt. Det finns andra fördelar med polyfenoler som finns i extra jungfruolja av hög kvalitet, som innehåller antiinflammatoriska föreningar som oleocanthal, ett tyrosolderivat.

Olivolja från Coratina-oliver har det högsta innehållet av dessa antiinflammatoriska fenolkomponenter och innehåller oleacein, ett hydroxytyrosolderivat med starka avgiftande effekter. E-vitamin är en annan viktig ingrediens som finns i riklig mängd i extra jungfruolja och dess hälsofördelar har länge varit kända. Enkelomättade fettsyror, oleocanthal, oleacein, E-vitamin och många andra komponenter i olivolja utgör grunden för superfoodprodukten extra jungfruolja. Många idrottswebbplatser hänvisar till den information som citerar näringsforskaren Douglas Kalman från Florida International University:

Det enkelomättade fettet i olivolja verkar fungera som ett antikataboliskt näringsämne.

Med andra ord förhindrar det muskelnedbrytning eftersom det minskar nivåerna av ett skadligt cellprotein TNF (tumörnektrosfaktor-a), som har kopplats till muskelnedbrytning och svaghet.” TNF är faktiskt förknippat med inflammation. Det visar sig att olivolja inte ökar den som andra lipider, utan är faktiskt inblandad i att minska TNF. På grund av dess antiinflammatoriska effekter hjälper extra jungfruolivolja till att bygga upp muskler. Detta är den avgörande faktorn för att bygga upp muskelmassa. Det är inte riktigt förvånande att kroppsbyggare förklarar extra jungfruolja som en oumbärlig del av sin kost.  

Läs också: fett genom fett